1. Om prosjektet

Rwandas nyere historie er ikke ferdig skrevet. Nyere undersøkelser, litteratur og forskning gir grunnlag for en annen historisk virkelighetsforståelse enn den som ble formidlet under og etter folkemordet i 1994, den gang av NGO-er som African Rights og Human Rights Watch, og av vestlige medier som BBC. Dette gjelder temaer som invasjonen fra Uganda i 1990, påfølgende krig som kulminerte i folkemordet i 1994, rettsoppgjøret, mulig nytt folkemord i DR Kongo i 1996/97, og menneskerettssituasjonen i landet under nåværende diktatur.

Hensikten med RWANDA DOKUMENT er å gjøre et omfattende materiale om Rwandas nyere historie tilgjengelig for leserne. Dokumentasjonen vil etter hvert bli oppdatert ved tilførsel av nytt kildemateriale. De fleste dokumentene er med engelsk eller fransk tekst/tale.

RWANDA DOKUMENT  er utviklet av Fred Winther Holt som i lengre tid har studert på Rwandas historie. Holt er daglig leder i ESPOIR menneskerettsgruppe, Tromsø. Tildelt prisen «Victoire Ingabire Umuhoza for Democracy and Peace», Brussel 2016.

 

 

rwafrica

Reklamer